Högtalare
Att bygga högtalare är lätt och roligt. Ljudet blir mycket rent vilket gör att de låter som ett par dyra köpta högtalare. De jag och mina elever har byggt kostar ca: 1100kr / högtalare. Men två behöver man ju så det blir 2200kr. Det är nästan samma pris på de lite större som de mindre. Att bygga dessa tar ett par dagar om man ligger i. Det handlar om att löda ett filter, såga spånskivan i delar, limma ihop delarna, slipa och spackla lite, klä dem med plastfolier eller måla dem och till sist skruva i elementen. 

De små högtalarna är bra och duger till alla. De är lätta att placera, i hyllan eller på väggen. De lite större har lika bra ljud men är lite bättre på att återge bas toner. Ett par av dessa ger helt underbart ljud och man behöver inte ha någon extra subbas om man inte ska ha dem till jordbävningsfilmer. Dessa ska stå på golvet så att elementen är i samma höjd som lyssnaren. 

Har man extra pengar och vill att de ska se bättre ut så kan man montera stora polskruvar, spikes och använda tjock kabel. Men du ska veta att detta inte märks på ljudet, de ser bara tuffare ut.