3D-kub, januari 2015
Detta projekt blev bara till för att jag ville ta reda på om jag kunde bygga en sådan här. Själva 3D-kuben har jag ingen nyttan av, ställer den kanske på skolan. Och så här i efterhand kan jag konstatera att jag kunde bygga en. Processen var enkel, 
- Funderade lite på programmeringen
- Lödde ihop 125 lysdioder
- Kopplade in dem till en Arduino
- Programmerade
- Gjorde lite mönster
- Bytte alla lysdioder till färgade matta blå lysdioder (de var klara från början)
- Fixade ihop en enkel låda i trä
- Klart

För att inte behöva ha 125 utgångar på mikroprocessorn scannar jag ut informationen. Det innebär att det bara är en lysdiod i taget som lyser. På detta sätt går det åt 25 utgångar på datorn. Alla lysdioder är kopplade i X-, Y- och Z-led. Fem utgångar / axel = 25 utgångar. 

Nedan visas den del av programmet som styr lysdioderna.

Detta var ett roligt projekt, tog lagom lång tid och var lagom svårt. Programmeringen var en liten utmaning men inte omöjlig. Kort sagt ett kul projekt.  
  
Att ta bilder på scannande lysdioder är inte helt enkelt. Lysdioderna blinkar ca: 200 ggr / sekund. Och när man tar kort så "fryser" bilden och vissa lysdioder är då inte tända. När det gäller att filma på dessa lysdioder blir det ännu svårare, min kamera filmar i Full HD - 50 bilder / sekund, detta gör att vissa lysdioder är tända och andra släckta.