Quadrocopter, start hösten 2012
Frågan är, kan man (jag) bygga styrelektroniken själv till en quadrocopter. Nja ordet "själv" måste man kanska skriva någon rad om. Min plan är att ta en Arduino, en gyro krets och en accelerometer krets koppla ihop det med en radio (både Tx och Rx) och lägga till fyra fartreglage samt fyra motorer. Sedan blir det en hel del programmering. Manövern kommer att består av en Arduino och lite knappar samt ett par joystick.
 
Kommunikationen mellan quadrocoptern och manövern sker med två "riktiga" dataradiomodem, som det är nu så kör jag 9600bps. Nu överför jag data som motsvarar en 10 kanalig radiostyrning till detta så överför jag data från quadrocoptern till manövern på 10 byte. Dessa ska jag använda för att kunna visa tillexempel detta på en display i manövern, batterinivå i quadrocoptern, höjd information, kompass information och kanske GSP-data så som fart.
 
Detta projekt kan sluta med att jag lyckas bygga det jag vill och sedan flyga med den, men det kan också sluta med att jag inte lyckades. Sådana här tekniska projekt har alltid en mycket stor osäkerhet. Vi får se hur det går...
 
/Stefan Gustavsson
 
 
Bilder från bygget.